Zelené potraviny, Reiki

Zelené potraviny

Účinky zelených potravin Green Ways

Zelené potraviny Green Ways nejsou lékem a přesto léčí... V čem tedy tkví ten „zázrak“ Zelených potravin?

Veškeré informace o Zelených potravinách zde uvedených se budou týkat zelených potravin společnosti Green Ways, protože na těchto jsou uváděné přínosy mnohaletým testováním potvrzeny.

Zelené potraviny Green Ways:

  • Odkyselují tělo

  • Detoxikují tělo

  • Výrazně zvyšují imunitu

  • Mají prokazatelné protirakovinné účinky

  • Harmonizují tělo

  • Přinášejí kompletní nutriční výživu

  • Působí protizánětlivě

  • Zlepšují krevní obraz

  • Zlepšují psychiku

  • Jsou antioxidačně aktivní

Užívají-li se zelené potraviny společně, nemusí se konzumovat tak velké dávky každého z nich, neb účinek zelených potravin se při současném užívání násobí.

Obě zelené potraviny mají ve svém složení mnoho společného (zejména vitamíny, minerály, stopové prvky, chlorofyl, aminokyseliny a nukleové kyseliny). Řasa Chlorella obsahuje, na rozdíl od Mladého ječmene, například vlákninu, přírodní antibiotikum, CGF (růstový faktor, který čtyřnásobně urychluje růst normální střevní flóry). Mladý ječmen má ve svém složení oproti řase navíc mohutné antioxidanty (GIV a SOD) a vysoké množství enzymů.

Mladý ječmen – přírodní zdroj enzymů, chlorofylu, bílkovin a dalších cenných látek

Mladý ječmen patří asi k základním z řady zelených potravin alias super potravin. Z prášku mladého ječmene si můžete smícháním s vodou vytvořit velmi rychle zdraví prospěšný enzymaticky bohatý nápoj, plný zásadotvorných a biologicky aktivních přírodních látek.

Mladý ječmen se často řadí mezi tzv. potravinové doplňky či doplňky stravy, ale je to racionální, celostní potravina, nadřazená potravinovým doplňkům. Mladý ječmen obsahuje kromě vitamínů, minerálů, stopových prvků, též velké množství přírodních antioxidantů, aminokyselin, nukleových kyselin, nenasycených mastných kyselin, enzymů, bílkovin a sacharidů a několik unikátních látek.

Působí zásadotvorně a upravuje tak pH našeho vnitřního prostředí, které bývá u většiny lidí překyselené, což je příčina mnoha onemocnění.

Ječmen zpomaluje buněčné stárnutí, zlepšuje krevní obraz, působí probioticky, je prospěšný při anémii (chudokrevnosti), zácpě, pohybových potížích, dýchacích potížích, kožních problémech.

Pomáhá normalizovat hladinu krevního cukru v krvi a hladinu cholesterolu, potlačuje růst rakovinných buněk, pomáhá při nadváze, kardiovaskulárních potížích, poruchách spánku, špatné koncentraci a dalších potížích.

Na trhu jsou poslední dobou k dostání různé druhy prášku z mladého ječmene. Některé prášky jsou získávány vysušením za studena lisované šťávy z mladé ječmenné trávy, některé přášky jsou vyrobeny sušením celé ječmenné trávy.

Základní přehled složení mladého ječmene:

  • Bílkoviny, Chlorofyl, Sacharidy, Tuky, Vláknina, Aminokyseliny

  • Vitamíny B1, B2, B3, B5, B6, C, E, K, A

  • Beta karoten, Kyselina listová, Vápník, Hořčík, Železo, Fosfor, Zinek

  • Draslík, Mangan, Měď, Chrom, Křemík, Sodík, Bór, Stříbro

Balení - 3 měsíční kůra: 1150,-Kč.

Doporučené dávkování:

Dospělí - čajová lžička prášku 1x až 3x denně, děti od 3 let 1/2 až 1 čajová lžička. Prášek se rozmíchá nebo protřepe v čisté neperlivé studené/vlažné vodě. Ječmen pijeme optimálně nalačno, tedy cca 20-30 minut před jídlem nebo 2 hodiny po jídle, vždy však s nejméně hodinovým odstupem od klasických léků. Jde v podstatě o „koncentrovanou“ zeleninu, proto obecně platí, že dávkování závisí na životním stylu uživatele. Předávkování nápojem z ječmene (podobně jako předávkování zeleninou) nehrozí a poddávkování je zbytečné. Pokud ječmen konzumujete poprvé nebo po dlouhé pauze, začněte s malými dávkami a pomalu navyšujte na doporučenou dávku. Dejte tělu čas si zvyknout na něco nového, opravdu čistě přírodního, a postupně dávky zvyšujte.

Upozornění:

Mladý ječmen není lékem ani náhražkou za léky. Ječmen nenahrazuje pestrou stravu, avšak skvěle ji doplňuje a dodává našemu tělu velké množství přirozených a biologicky aktivních živin. Pokud byste snad měli nějaké potíže po užívání ječmene, obraťte se na svého lékaře.

Doporučení ke skladování:

Aby byla enzymatická aktivita zachována, udržujte balení produktu v suchu, chladnu a temnu a při přípravě nápoje používejte vodu studenou nebo maximálně vlažnou. Prášek z balení nenabírejte nikdy vlhkou lžičkou.

Chlorella – zelená sladkovodní jednobuněčná řasa - pročišťuje a zároveň vyživuje, je to přírodní antibiotikum

Působí - detoxikačně, zásadotvorně, antibakteriálně

Podporuje léčbu:

  • zánětů a inf.onemocnění

  • kožních, lymfatických, alergických potíží

  • nervového vyčerpání, stresu, deprese

  • nadváhy

  • účinně čistí střeva

  • upravuje zažívání, hladinu krevního cukru

  • regeneraci tkání

  • protirakovinné účinky

  • odvádí z těla těžké kovy, odpadní látky

Chlorella je smaragdově zelená sladkovodní jednobuněčná řasa, patřící mezi nejjednodušší formy života, na kterých závisí vyšší a složitější formy. Díky jejímu zbarvení a množství živin se jí často říká „smaragdová konzerva“ či „smaragdová pokladnice“.

Má blahodárné účinky na lidský organismum díky přirozenému obsahu nejdůležitějších živin, vitamínů, minerálů, aminokyselin, bílkovin, vlákniny, enzymů a dalších látek, které synergicky působí na náš organismus. Chlorella je přírodním antibiotikem, působí detoxikačně a očišťuje přirozeně lidský organismus.

Působí zásadotvorně a upravuje tak pH našeho vnitřního prostředí, které bývá u většiny lidí překyselené, což je příčina mnoha onemocnění. Podporuje například léčbu zánětů a infekčních onemocnění, kožních potíží, lymfatických potíží, nadváhy, nervového vyčerpání a stresu, harmonizuje střevní prostředí, upravuje zažívání a pomáhá při nemocech trávicího traktu, nechutenství apod., pomáhá stabilizovat hladinu krevního cukru, brání tvorbě zubních kazů a (hlavně při rozkousávání a cucání tabletek) dezinfikuje ústní dutinu a minimalizuje krvácivost dásní, dále chrání buňky proti radiaci, upravuje hladinu cholesterolu, zvyšuje odolnost proti infekcím a respiračním onemocněním, má protirakovinné účinky, podporuje a zvyšuje reprodukceschopnost a plodnost, navozuje lepší náladu a pomáhá při depresích, podporuje funkce mozku a schopnost soustředit se, pomáhá při klimakterických potížích, menopauze a premenstruačním syndromu, odvádí z těla těžké kovy, toxické, odpadní a škodlivé látky a celkově očišťuje organismus.

Díky těmto vlastnostem může i snížit negativní dopad chemoterapie. Má taktéž omlazující účinky. V první fázi užívání chlorelly dochází k přirozené očistě celého těla, v následné fázi k regeneraci. Postupně přináší pocit zvyšující se psychické i fyzické síly, energie a snižuje potřebu spánku. Mimo léčebných účinků samozřejmě působí jako prevence vůči nejrůznějším chorobám. Chlorella je báječná v tom, že nás současně neustále pročišťuje a zároveň vyživuje.

Chlorella se často řadí mezi tzv. potravinové doplňky či doplňky stravy, ale je to racionální, celostní potravina, nadřazená potravinovým doplňkům. Chlorella je „superpotravina“, která se právem řadí mezi tzv. Practical Living Supplements (praktické životní doplňky). Praktická je v tom, že k jejímu užívání nepotřebujeme časovou investici ani silnou vůli. Je vynikající potravinou, kterou nemusíte nijak upravovat a připravovat, stačí ji jen zařadit do Vašeho jídelníčku a prostě ji konzumovat.

Existuje několik druhů chlorelly – Chlorella pyrenoidosa, Chlorella Vulgaris, Chlorella Sorokiniana, Chlorella Kessleri... Mezi nejkvalitnější se řadí Chlorella pyrenoidosa z Taiwanu a Chlorella vulgaris. Uvádí se, že právě Chlorella pyrenoidosa obsahuje nejvíce chlorofylu (rostlinného barviva), považovaného za kondenzovanou sluneční energii.

V České republice je k dostání Chlorella od více jak cca 30 dodavatelů různých značek. K dostání jsou různé druhy balení (gramáže). Pokud vybíráte, dívejte se nejen na cenu, ale též na množství v jednom balení, druh Chlorelly a složení. Někteří výrobci nabízejí řasu s pojivy či přidanými látkami jako jsou sterean hořečnatý, oxid křemičitý, mikrokrystalická celulóza, kukuřičný škrob, želatina a podobně. Koupili byste si tak třeba 200 g „něčeho“, těžko říci, z kolika procent by šlo o váhu pojiv a kolik procent čisté řasy. Někteří prodejci přesný obsah neuvádí. Důležitou složkou je také odpadní produkt chlorofylu – tzv. feoforbidy, které v nadměrném množství mohou působit alergicky – většinou zvýšením citlivosti na světlo. Například v Japonsku limitují bezpečné množství feoforbidů do 60 mg/100 g. Doporučuji proto vybírat pečlivě. Stejně jako si převážná část majitelů aut vybírá pečlivě, jaký a kde natankuje do svého „nablýskaného miláčka“ benzín, vybírejme uvážlivě, co pošleme ústy dál do svého těla, které je vlastně takovým „vozítkem naší Duše“ na této planetě. I já jsem se kdysi chovala k mému tělu tak trochu jako k „popelnici“, která snese všechno, ale velmi rychle mi tělo sdělilo, že to nehodlá dlouho trpět. Pokud tedy chceme fungovat, být schopni „pohybů fyzických, myšlenkových, emočních či duchovních“..., musíme si dát pozor na to, jaké palivo pro naše tělo používáme. Jinými slovy: nejezme automaticky, ale s plným vědomím toho, co jíme.

CHLORELLA PYRENOIDOSA – základní informace

Chlorella pyrenoidosa značky Green Ways se pěstuje v Taiwanu (Tchaj-wanu) v pásmu s vyrovnaným slunečním svitem a klimatem, není vystavená velkým podnebním výkyvům a její užitná hodnota je vysoká. Pěstuje se venku, nejde tedy o žádnou skleníkovou alias inkubátorovou potravinu. Do venkovních nádrží se přenesou pouze nejvitálnější vzorky, kde se množí obvykle 8 dní do dne sklizně. Tak se rodí přírodní chlorella. Chlorellové buňky jsou následně odděleny od případných nečistot a parazitujících kmenů řas a dále čištěny bez použití chemikálií. Čištění chlorelly Green Ways probíhá pomocí komplexu mikroskopických filtrů a odstředivek, tedy zcela bez chemikálií. Tento proces oddělení od nečistot a nežádoucích příměsí je vcelku nákladný, ale zajišťuje vysokou kvalitu výsledné potraviny – chlorelly pyrenoidosy Green Ways. Nádrže se potom pročistí a opět „osadí" novou, geneticky nejzdravější kulturou.

Chlorella se do formy tabletek vyrábí tak, aby byl zachován jak maximální obsah účinných látek, tak aby tyto látky byly co nejvíce vstřebatelné a pro organismus přístupné. K tomu přispívá i unikátní metoda tzv. sprayového sušení (STEAM), která zaručuje vysokou vstřebatelnost nutričních látek (minimálně 80 %). Chlorella navíc neobsahuje žádné další přísady a přidané látky, jde o zcela čistý produkt = 100% řasa Chlorella pyrenoidosa.

Chlorella obsahuje spoustu biologicky aktivních látek a z dosud zkoumaných rostlin je nejbohatším zdrojem zeleného barviva chlorofylu. Obsahuje například i velmi důležité vitamíny D a B12. Působí detoxikačně, odvádí z těla těžké kovy, toxiny a tělu škodlivé látky.

Základní složení Chlorelly pyrenoidosy:

  • Chlorofyl, Bílkoviny (cca 60 %), Sacharidy, Tuky, Vláknina, Feoforbidy (cca 17 mg/100 g)

  • Vitamín A, H, D, C (víc než pomeranče), E, B1, B2, B3, B5, B6, B12, K1, Beta-karoten (víc než karotka),Karoteny,Kyselina listová,Železo (víc než špenát)

  • Vápník (víc než kravské mléko), Hořčík, Zinek, Měď, Draslík, Fosfor, Sodík, Inositol

Aminokyseliny, nukleové kyseliny:

  • RNA, DNA, CGF, Kyselina aspartová, Leucin, Alanin, Arginin, Lyzina další

Uvedené složení není zdaleka kompletní. Chlorella pyrenoidosa obsahuje i spoustu dalších látek, jako třeba alfa-karoten, gama-karoten, kryptoxantin, lutein, zeaxanthin a jistě řadu dalších, zatím neprobádaných, látek. Složení se navíc při každé sklizni mírně mění, neboť jde o čistě přírodní produkt. Příroda je proměnlivá v rámci ročních období a řasa na tyto přírodní změny pochopitelně reaguje a přizpůsobuje se.

Balení 1320 tbl (3 měsíční kůra): 1150,-Kč.

Konzumace a doporučené dávkování:

Chlorella je obvykle ve formě lisovaných tabletek, takových tmavě zelených „lentilek“. Doporučuje se začít užívat chlorellu v menších dávkách, aby si tělo zvyklo na tuto „novinku“ a postupně zvyšovat. Standardní denní množství chlorelly pro dospělého zdravého člověka je (5 g). Zelené potraviny můžeme vnímat jako „koncentrovanou“ zeleninu, proto obecně platí, že dávkování závisí na životním stylu uživatele. Předávkování chlorellou (podobně jako předávkování zeleninou) nehrozí a poddávkování je zbytečné. Je třeba dbát na dostatečný přísun tekutin (čistá voda), aby mohl probíhat detoxikační očistný proces. Zelené potraviny se užívají ideálně nalačno, tedy cca 20-30 minut před jídlem, nebo 2 hodiny po jídle, vždy však s nejméně hodinovým odstupem od klasických léků. Můžete zkusit tabletku chlorelly rozkousat/vycumlat i na sucho v ústech, poznat její plnou chuť a díky jejím desinfekčním účinkům „ošetřit“ ústa a dásně. Zelené potraviny, ječmen i chlorellu, lze používat i zevně k obkladům, zásypům, do mastí, k výplachům i klystýrům. Chlorelly byste měli jíst ideálně tolik, aby byla Vaše stolice stále trochu zabarvená dozelena, což znamená, že je ošetřována i nejspodnější část střev. Pokud trpíte na krvácení dásní, cucejte po tabletce chlorellu i několikrát během dne. Stejně tak ji můžeme vycucat po každém sladkém jídle a tím předcházet tvorbě zubního kazu. Mezi nejčastější „chyby“ při užívání chlorelly patří počáteční příliš razantní „hurá“ přístup, který může spustit přílišnou očistnou reakci. Pokud s konzumací začínáte, dávkujte pomalu a zvyšujte až na doporučenou denní dávku. Druhou obvyklou chybou je nepravidelnost a naopak moc nízká dávka – řekněme „poddávkování“. Pokud si jen tu a tam zobnete tabletku, tak můžete těžko očekávat nějaké znatelné výsledky. Třetí chybou bývá netrpělivost a „vzdání se před cílem“. Některé pozitivní účinky můžete pozorovat třeba již v prvním týdnu užívání chlorelly, některé až po 3 týdnech, 3 měsících nebo po půl roce, kdy obvykle vrcholí očista organismu. Dopřejte svému tělu čas a důvěřujte mu, že pokud mu pomocí chlorelly nebo mladého ječmene podáte „pomocnou ruku“, tak se Vám tělo rádo odvděčí.

Upozornění:

Chlorella není lékem ani náhražkou za léky. Chlorella nenahrazuje pestrou stravu, avšak skvěle ji doplňuje a dodává našemu tělu velké množství přirozených a biologicky aktivních živin. Při jejím užívání nás současně očišťuje i vyživuje. Pokud byste snad měli nějaké potíže po uživání chlorelly, obraťte se na svého lékaře.

Reiki

Reiki je universální energie, která nás všude obklopuje. Tato energie je přístupná každému, je však třeba zasvěcení, abyste se s ní naučili pracovat. Při Reiki ošetření terapeut nepředává vlastní energii, nýbrž využívá svého napojení na energii reiki. Terapeut slouží pouze jako vodič, který zprostředkuje potřebným místům těla potřebnou energii.

Masáž pomocí energie reiki není klasickou masáží. Jde o působení energií reiki na na energetická centra člověka – na čakry, energetické dráhy apod. Po dobu masáže oblečený klient pohodlně leží na zádech a snaží se uvolnit. Energie se však dostane i k těm, kteří mají s relaxací problémy a neumějí vypnout neustálý tok myšlenek.

Způsobů jakým masér – pracuje s klientem, existuje bezpočet, a dá se říci, že každý jednotlivec si časem vytvoří svůj vlastní systém práce s energií. Základem je působení na čakry, odstranění bloků, které brání jejich správné funkci a jejich vyladění. Cílem zákroku je doručit tělu životadárnou univerzální energii reiki a povzbudit organismus k samoléčbě a spontánní regeneraci. Přestože jsou někteří lidé velmi skeptičtí, je prokázáno, že regenerační schopnost lidského organismu je téměř zázračná, jen je zapotřebí mu dodat správné impulsy.

Účinky reiki masáže na uvolnění vnitřního napětí, stresu z práce nebo nadmíry povinností a celkové psychické osvěžení jsou okamžité. Úsměvy klientů, či uvolněné rysy jejich tváří a rozzářené oči při odchodu jsou toho důkazem a nejmilejší odměnou terapeuta.

Příznivé účinky masáže Reiki:

  • odpočinek a uvolnění stresu všedního dne

  • regenerace a posílení imunity

  • podpora při léčbě zdravotních problémů

  • obnova fyzických a duševních sil

  • odbourává bloky a uvolňuje potlačované pocity

Základní reiki masáž trvá minimálně 30 min, rozšířená pak okolo hodiny. Na masáž je dobré preventivně přijít jednou za 4-6 týdnů, při konkrétních potížích docházejí klienti zpočátku jednou za 14 dní, dokud se jejich stav nestabilizuje. Vynikajících výsledků dosahuje kombinace reiki masáže s klasickou masáží zad a šíje, která umožní lepší a efektivnější využití energie reiki v těle klienta.

Při ošetření můžete pociťovat teplo nebo mravenčení v těle. Přijímání Reiki je velmi relaxační a uklidňující zážitek.

Pochopení Reiki a používaných pozic rukou předpokládá jisté znalosti o čakrách. Čakry jsou připojeny k fyzickým orgánů v našem těle v různých vrstvách energetického pole (aura). Každá čakra odpovídá příslušenému orgánu v našem fyzickém systému:

  • Kořenová (základní) čakra - tlusté střevo a konečník a má určitý vliv na funkci ledvin a nadledvin.

  • Pupeční čakra - reprodukční systém, varlata a vaječníky a také na močový měchýř a ledviny.

  • Solar plexus čakra - játra, žlučník, žaludek, slezinu, slinivka břišní a tenké střevo.

  • Srdeční čakra patří k srdci a pažím a brzlíku.

  • Krční čakra - plíce, hrtan a štítná žlázy.

  • Třetí oko (na čele) čakra - mozek, hypofýza, obličej, nos a oči.

  • Korunní čakra - je spojena s celou bytostí.

Mezi stavem čakry a stavem příslušného orgánu existuje jasná souvislost. Čakra může být příliš aktivní, málo aktivní nebo je v rovnováze.

Reiki navrací čakrám rovnováhu a orgánům zdraví.

Reiki nemá nic společného s náboženstvím.

Někdy mohou být některé, výjimečně všechny, čakry blokovány, což způsobuje, že životní energie nemůže volně proudit. Tyto blokace mohou být způsobeny dlouhodobým stresem, strachem, zklamáním, nenávistí, nějakým šokem či negativními vlivy okolního prostředí. Čakry jsou důležitými prvky, které ovlivňují naše zdraví, aniž bychom si to uvědomovali. Poruchy nebo deformace v činnosti čaker se projevují jako nemoci, špatné mezilidské vztahy nebo těžké životní situace. Pokud je všech sedm čaker v harmonii, je harmonický i život člověka.

Objednávky na telefonu: 734 592 029
©2015 Ing.Josef Mlíka, Všechna práva vyhrazena.